Op een steenworp afstand van het centrum van Almelo ontstaat een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes maar divers en verrassend. In Indië leef je in een inspirerende omgeving, waar wonen, water en groen op een bijzondere manier verweven zijn. Indië inspireert, met de unieke combinatie van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca.

Verleden, heden & toekomst

Op Indië ontmoeten het heden en het verleden elkaar. De industriële panden en moderne nieuwbouw vormen samen deze unieke wijk. Op Indië kun je wonen in een woning die écht bij je past. Voor de één is dat een woning met een ruime woonkeuken, voor de ander is dat een kantoorruimte aan huis. Industriële rijwoningen, moderne stadsvilla’s en appartementen wisselen elkaar af op Indië en vormen samen een mooi geheel. Indië is een wijk zoals je die nergens anders aantreft. Een wijk in Almelo met een geheel eigen sfeer.

 

 

Waarom Indië?

Ontmoet Manon en Arnoud. Zij kochten een woning aan de Laan van Indië. Het stadse gevoel van nieuw en oud sprak hen direct erg aan. Bekijk de video en ontdek waarom zij graag willen wonen op Indië.

Benieuwd naar de woningen aan de Laan van Indië?

Ontdek het aanbod >

Indië en de historie verbonden

Het rijke textielverleden van het uitgestrekte fabriekscomplex van Koninklijke Ten Cate is één van de inspiratiebronnen bij de vernieuwing van deze bijzondere plek en bepaalt de identiteit van de locatie. Het behoud van het historisch gebouwen is een belangrijk uitgangspunt voor Indië. Er blijven vier karakteristieke gebouwen staan; de Watertoren, de Weverij, Spoelerij en de Sterkerij. Verder blijven de gevels aan de zogenaamd Kalverstraat intact. In totaal worden ruim 600 woningen gerealiseerd (koop en huur).

ONTWIKKELPLAN   BEELDKWALITEITSPLAN

Kaart gecombineerde velden   Ontwikkelkaart

NAAM INDIË PASSEN BIJ RIJKE VERLEDEN
Het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate is al honderden jaren bekend onder de naam Indië. De naam dateert uit de tijd dat het in Almelo geproduceerde textiel geëxporteerd werd naar Indonesië om daar te laten batikken. Bij batikken krijgen lappen textiel met verf een decoratie. Eén van de kwaliteiten van het plan voor Indië is het hergebruik van een flink deel van de oude fabrieksgebouwen. De keuze om het vernieuwingsplan Indië te blijven noemen was een logisch gevolg, passend bij het rijke verleden van deze bijzondere plek.

Mis niets van Indië!

Wil jij niets missen van bestaande en toekomstige projecten in Indië? Maak dan via onderstaand formulier een account aan. Je kunt hierbij ook optioneel aangeven in welk(e) project(en) je interesse hebt. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Indië. Ook kun je via je account vragen stellen via de chat, bouwnummervoorkeuren doorgeven, vragenlijsten invullen en meer!

Heb je interesse in een bedrijfskavel op Indië? Schrijf je dan in via deze pagina.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2