Op een steenworp afstand van het centrum van Almelo ontstaat een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes maar divers en verrassend. In Indië leef je in een inspirerende omgeving, waar wonen, water en groen op een bijzondere manier verweven zijn. Indië inspireert, met de unieke combinatie van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca.

Dromen

Wie droomt er niet van een eigen woning die écht bij je past? Voor de een is dat een woning met een ruime woonkeuken, voor de ander is dat een kantoorruimte aan huis. Industriële rijwoningen, moderne stadsvilla’s en appartementen wisselen elkaar af op Indië en vormen samen een mooi geheel. Indië is een wijk zoals je die nergens anders aantreft. Een wijk in Almelo met een geheel eigen sfeer.

Interactieve kaart

 

Indië en de historie verbonden

Het rijke textielverleden van het uitgestrekte fabriekscomplex van Koninklijke Ten Cate is één van de inspiratiebronnen bij de vernieuwing van deze bijzondere plek en bepaalt de identiteit van de locatie. Het behoud van het historisch gebouwen is een belangrijk uitgangspunt voor Indië, evenals het behoud van bestaand groen en het historisch wegenpatroon. Er blijven vier karakteristieke gebouwen staan. Dat zijn de Watertoren, de Weverij, Spoelerij en de Sterkerij. Verder blijven de gevels aan de zogenaamd Kalverstraat intact. Deze krijgen een plek in Indië. In totaal worden ruim 600 woningen gerealiseerd (koop en huur), variërend van eengezinswoningen, 2-onder-1 kapwoningen, seniorenwoningen, vrijstaande woningen en appartementen.

Naam Indië passend bij rijke verleden

Het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate is al honderden jaren bekend onder de naam Indië. De naam dateert uit de tijd dat het in Almelo geproduceerde textiel geëxporteerd werd naar Indonesië om daar te laten batikken. Bij batikken krijgen lappen textiel met verf een decoratie. Eén van de kwaliteiten van het plan voor Indië is het hergebruik van een flink deel van de oude fabrieksgebouwen. De keuze om het vernieuwingsplan Indië te blijven noemen was een logisch gevolg, passend bij het rijke verleden van deze bijzondere plek.

Ontmoet je nieuwe buren: Manon en Arnoud

Bouw je eigen droomhuis

Wil je liever zelf bouwen? Ook dat kan. Er zijn verschillende kavels te koop. De komende jaren ontwikkelt Indië zich tot een levendig en eigentijds woon-werk- en leefgebied. Bekijk de huidige projecten via het aanbod. Op de hoogte blijven van de huidige en toekomstige projecten? Meld je aan via een van de projecten.

Aanbod

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2