Indië wordt een plek waar van alles te beleven valt. Het Kalverstraatje verbindt historie en toekomst, de waterwereld en het Noorderpark, de stad en het ommeland. Het wordt een wandelgebied met voordeuren van nieuwe woningen en ateliers. Benieuwd naar het aanbod?

Bekijk de situatiekaart

Water en groen

De haven is de entree van Indië. Het kanaal wordt verbreed. Bij dit waterplein, met zijn bijzondere waterwoningen en herenhuizen, komt ook de boulevard. Dit is de verbinding met het centrum van Almelo.

Met de monumentale eiken heeft Indië al zeer bijzonder groen en er komt meer groen bij. Vooral het noordelijke deel van Indië krijgt een behoorlijk groene inrichting.

Ontspannen

Het voormalige kantoor van machinefabriek Brugman is vakkundig verbouwd tot een creatieve broedplaats voor jongeren onder de naam: Studio15. Zij bieden jongeren de kans zich professioneel te ontwikkelen op het gebied van muziek, performance, film, fotografie en nog veel meer! Zie jij jezelf hier al wonen?

Naar het aanbod

 

Cultuur

Voor cultuurliefhebbers komt in de voormalige weverij de Kunsthal+. Dit is een expositieruimte met wisselende exposities. Er komen galeries voor jonge kunstenaars. In de oude machinefabriek komt de Talentfabriek. Hier komen opnamestudio’s voor muzikanten en een podium voor artiesten. Er zijn ook cafés en restaurants, zoals bijvoorbeeld in de haven of de Kalverstraat.

Je kunt nu al Indië beleven in het Stadslab. De Smaak van uit Almelo heeft de oude kantine en het oude laboratorium omgetoverd tot een retro eventlocatie.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2